Όταν τα όνειρα διασταυρώνονται με την επιθυμία και η φύση με την ομορφιά, τότε η επιβίωση αναβαθμίζεται σε Ζωή!

Αυτό σκέφθηκε την άνοιξη του 1998, ο Γιώργος Νικολάου Βασιλόπουλος και δημιούργησε το δικό του Παράδεισο, όχι ακολουθώντας τις γραφές, αλλά τους πόθους και τα φτερουγίσματα του νου και της ψυχής.

Γιατί όταν ο νους είναι υγιής, τότε, και το σώμα είναι υγιές!

Ο κήπος της Εδέμ με την επιγραφή «ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ» επιλέχθηκε εκεί που γεννήθηκαν οι Θεοί. Στο κέντρο του κόσμου, κατά τους ιστορικούς, στα βουνά της Αρκαδίας.

Μόλις η ματιά ξεμυτίσει απ το υπερσύγχρονο τούνελ του Αρτεμισίου, με κατεύθυνση προς την Τρίπολη, το χωριό Σάγκα στη δεξιά πλευρά της κορυφογραμμής, φαντάζει σαν επιτηρητής και φύλακας της αρχαιότερης ελληνικής περιοχής. Με μύθους και παραμύθια έχουν μεγαλώσει τα δένδρα, με το νερό πανάρχαιων πηγών χορταίνουν τα σωθικά της γης, τα ίχνη από τα πέλματα του περιηγητή Παυσανία χαράχτηκαν αιώνες τώρα πάνω στις αμίλητες πέτρες και τους βράχους που καγχάζουν την άγνοια εκείνων που προσπερνούν αδιάφορα.

Σ’ ένα τόσο συμπυκνωμένο από εναλλαγές περιβάλλον, όπου η ιστορία συνταιριάζει με τα τερτίπια της φύσης, ένας καρυδεώνας 35 στρεμμάτων από εκλεκτές ποικιλίες γαλλικής και γάλλο – αμερικάνικης προέλευσης αποτελεί το καύχημα της ανθρώπινης δημιουργίας.

Με συστατικά την αγάπη, το μεράκι και τη γνώση, τα ανθρώπινα χέρια καλλιεργούν ποικιλίες που συνδυάζονται απόλυτα αρμονικά με το φιλόξενο τοπίο, αποδίδοντας καρύδια άριστης ποιότητας. Δηλαδή τον καρπό που λάτρευαν οι αρχαίοι και άπλωναν στο τραπέζι τους ως τροφή, όχι μόνο γευστική αλλά και εξαιρετικά ωφέλιμη για τον οργανισμό.

Το μικροκλίμα και η ιδιαίτερη γεωγραφική θέση του αγροκτήματος που αγκαλιάζει το περίφημο «Αργόν Πεδίον» στο οροπέδιο της Μαντινείας, καθιστούν τον καρυδεώνα ιδανικό τόπος παραγωγής.

Οι συνθήκες που δημιουργούν η θέση, το έδαφος και το κλίμα της περιοχής, ενδυναμώνουν και τις ανθρώπινες συνεργασίες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι επισκέπτες του αγροκτήματος αισθάνονται την ανάγκη να εκφραστούν μέσω των χαρισμάτων που η φύση έχει προικίσει τον καθένα μας. Οι ζωγράφοι εμπνέονται από τη φυσική παλέτα των χρωμάτων, οι ποιητές απ τις μνήμες του περιβάλλοντος και οι μουσικοί απ τις νότες των πουλιών. Κι όλοι τους γίνονται μια παρέα τις καλοκαιρινές βραδιές με το φεγγάρι ή τις άγριες νύχτες του χειμώνα, με τα κούτσουρα στο τζάκι κι ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, καθώς ο αγέρας υποδαυλίζει γήινα συναισθήματα που ο σύγχρονος άνθρωπος έχει ξεχάσει.

Εκεί λοιπόν ο Γιώργος Βασιλόπουλος με τη συμβολή των φίλων και συνταξιδιωτών του στο ταξίδι της υγιεινούς και θρεπτικής παραγωγής,  μας εξασφαλίζει μέσα από τις σύγχρονες καλλιεργητικές τεχνικές αλλά και την οικολογική ευαισθησία, εξαιρετική ποιότητα καρυδιών! Τι άλλο μας μένει, από το να γευθούμε κι εμείς με τη σειρά μας, τον καρπό απ το παραδεισένιο αγρόκτημα του Σάγκα Μαντινείας!